Η πανέμορφη Πάργα, με τα στενά δρομάκια κάτω από το ενετικό κάστρο, βρίσκεται 60 χλμ. βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 50 χλμ. νοτιοανατολικά της Ηγουμενίτσας. Ανήκει στο Νομό Πρέβεζας, στην Ήπειρο. Η πόλη της Πάργας είναι αμφιθεατρικά χτισμένη, μαγεύοντας τον επισκέπτη με την υπέροχη θέα προς το Ιόνιο πέλαγος και προς το νησάκι της Παναγίας με το μικρό εξωκλήσι.

Είναι μια ιστορική περιοχή, καθώς στο πέρασμα των αιώνων δέχτηκε πολλούς κατακτητές οι οποίοι άφησαν σημάδια της παρουσίας τους. Συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο – θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Τα παραδοσιακά κτίρια και ταβέρνες δίνουν στην πόλη ένα ιδιαίτερο, νησιώτικο χρώμα. Η Πάργα προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή αλλά και κάθε είδους διασκέδαση καθώς είναι πλούσια σε αξιοθέατα και ενδιαφέροντα για τον επισκέπτη.

Πως θα έρθετε στην Πάργα

Το καλοκαίρι υπάρχει σύνδεση της Πάργας με τα κοντινά νησιά του Ιονίου (Παξοί, Αντίπαξοι, Κέρκυρα, κ.α.). Επίσης, μπορείτε να έλθετε στην Πάργα αεροπορικώς (με πτήσεις που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Ακτίου – 63 χλμ από την Πάργα ή με πτήσεις που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας) ή οδικώς. Η περιοχή είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη, λόγω της εγγύτητας με την Εγνατία και την Ιόνια οδό.